12 Kasım 2015 Perşembe

Balkan Kahvesi Nasıl Yapılır?

balkan_kahvesi2Bugun ; Balkan Kahvesi Nasıl Yapılır?  Rumeli kahvesi  nasıl  yapılır onun tarifini vereceğim . Yapımı kolay ve  pratik içimi ise çok keyifli bir kahvedir. Bulgaristan’dan Makedonya’ya kadar  Balkanlarda geniş bir Coğrafyada yapılır .
Instant yada granül kahve (nescafe gold yada normal), süt ve şekerle yapılan bir kahvedir. Malzemeden saymasam da bir  kaç damla da  suya  ihtiyacımız tabik de  olucak .
Ölçümüz bardak başına 2 kaşık kahve 2 kaşık ,toz şeker olucak şekilde bir ölçü vereceğim . 3 Kişilik yapacaksak 6 kaşık gold  instant kahveyi ve 6 kaşık şekeri  bir kahve   Muguna  koyalım  üzerine 2-3 damla su damlatalım .Burada amaç kahve şekerden oluşan  çok akışkan olmayan çamur kıvamında bir karışım elde etmek. Şimdi karışımımızı çay kaşığının dışı ile Mugumuzun duvarlarında şekeri iyice eze eze karıştıralım . Çamurumuzun rengi altın sarısına ve içindeki şeker incelene kadar karıştıralım . Rengimiz altın sarısına döndüyse ve  hacimsel bir artma olduysa  karışım tamamdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder