16 Kasım 2015 Pazartesi

Küresel Isınma Kahveyi Nasıl Etkiler

Pek çoğumuz için güne bir fincan kahve içmeden başlamak imkansız gibi, açılmak için ihtiyacımız olan kahveyi belki de sonsuza kadar kaybedebiliriz. Sebebi ise şu sıralar gündemde olan küresel ısınma. Bizim için yeni olan kahveyi tehdit eden küresel ısınma şimdiden pekçok kahve üreticisinin ve  kahve çiftçisinin uykularını kaçırmaya başlamış bile ; Küresel Isınma Kahveyi Nasıl Etkiler .
Kahve hali hazırda 26 Milyon kişiyi istihdam eden hacmi 15 Milyar doları aşan üreticileri çoğunlukla gelişmekte olan ülkeler olan bir ekonomi yaratıyor.İnsanların endişelenmesini gerektirecek kadar büyük bir ekonomi.
brezilya-kahve-tarlası
Kahve tüketimi büyüdükçe tropikal iklimin hüküm sürdüğü ülkelerdeki ciro girdisi artmakta bu artışa paralel olarak kahve bitkisi üretiminde yaşanacak olumsuzluklar yada ;son zamanlarda küresel ısınmaya bağlı olarak gelişen kahve bitkisini tehdit eden yeni bir mantar türü gibi sorunlar; üreticilerin ciddi bir şekilde uykusunu kaçırmakta ve yeni şartlara uyum sağlayabilecek yeni bir tür arama arayışına itmektedir. Yeni bir tür yada çeşit yaratmak hiç te kolay değil hem yeni şartlara uyum sağlayacak ve dayanıklı olucak hem de lezzet ve  kalitesi iyi olucak .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder